Commandeursweg 8E | 6721TZ Bennekom  t 06-43066777  e a.drost@pionderwijs.nl
Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side
"In 2016 moeten alle vmbo-scholen de nieuwe beroepsgerichte programma’s aan gaan bieden en in 2018 krijgen alle leerlingen een examen beroepsgericht nieuwe stijl voorgelegd. Hoe spelen we daar op in?

Pion is exact op de hoogte van de nieuwe regelingen en programma’s en kan samen met scholen strategieën ontwikkelen die passen bij de school. Zowel op onderwijskundig, personeels- als onderwijslogistiek gebied.
Zo is Pion projectleider bij een school die én een nieuw leerconcept én samenwerking met een ROC in het kader van de nieuwe examens tot stand heeft gebracht. 

Beleid


Onderwijs in beweging

Het voortgezet onderwijs is constant in beweging. Scholen bieden hun leerlingen steeds meer mogelijkheden. Die krijgen hierdoor meer de kans om hun talenten te ontdekken én te ontwikkelen. Deze ontwikkelingen vragen veel van scholen. Een overstap naar flexibele roosters bijvoorbeeld, die de leerling meer zelf invult afhankelijk van zijn of haar behoeftes. Een mooie ontwikkeling binnen het onderwijs, maar wel één die vaak niet in uw huidige beleid past. Als externe kracht speelt Pion hier een innoverende en sturende rol in.
 

Innovatie van schoolbeleid

Pion zet graag de eerste zet. Zowel bij het ontwerpen van een nieuwe of de optimalisatie van een bestaande schoolorganisatie. Het is net als een schaakspel. Zetten vooruit denken en de gevolgen overzien van bepaalde keuzes. Stel, u kiest ervoor om op uw school met een flexibel taakbeleid voor het personeel te gaan werken, dan brengen wij de gevolgen in kaart voor de formatie en het rooster. Wij werken nauwkeurig en betrouwbaar aan wat de ‘achterkant van het onderwijs’ wordt genoemd.
© 2012 Pion  |  Ontwerp Miks  |  Privacy