Commandeursweg 8E | 6721TZ Bennekom  t 06-43066777  e a.drost@pionderwijs.nl
Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side Enlarged right side
‘Onze directeur heeft per 1 april een andere baan geaccepteerd. De nieuwe directeur start per 1 september. Kun jij ons directieteam tijdelijk versterken?’

In de tijd van het concreet maken van plannen voor het volgende cursusjaar, de formatie inclusief een noodzakelijke bezuiniging en het vertrek van een teamleider heeft het managementteam in nauwe samenwerking met Pion de school door deze hectische tijd geleid. Met een positief resultaat! Zowel in de samenwerking als in de resultaten.

Interim management

 

Scenario: uw directeur besluit uw schoolorganisatie op 1 april te verlaten en de opvolger start pas op 1 september.

Grote kans dat er dan een aantal alarmbellen afgaan. De examenperiode komt eraan, de plannen voor het volgende cursusjaar moeten nog gefinetuned worden, de formatie moet afgemaakt worden, roosterplanning etc. Een typische case waarbij Pion wordt ingeschakeld. Wij vullen de functie tijdelijk in, houden het overzicht en leiden de overgang naar het nieuwe schooljaar in goede banen. Zo start uw nieuwe directeur in een goed lopende organisatie.
 

Simultaan schaken 2.0

Interim management op onderwijslogistiek gebied binnen een schoolorganisatie lijkt vaak op simultaan schaken. Maar dan met een extra moeilijkheidsgraad: een zet op het ene bord heeft effect op het andere bord. Als interim kracht of projectleider laat Pion de ontwikkelingen binnen de onderwijslogistiek soepel verlopen. Wij staan met een objectieve blik in de organisatie en zijn ons bewust van de raakvlakken die de verschillende terreinen hebben.
© 2012 Pion  |  Ontwerp Miks  |  Bouw Safira  |  Privacy